Tonfisk med kryddig tomatsås

Tonfisk med kryddig tomatsås

Tillagnings tid : 25 min / Portioner till 2

– 1 msk olivolja

– 2 schalottenlökar, skalade och hackade

– Halv tesked paprika

– Fjärdedel tsk chilipulver

– 5 medelstora tomater, ca 400 g

– 1 tsk tomatpuré

– 1 vitlöksklyfta, krossad

– Saft av 1/2 apelsin

– 1 tsk balsamvinäger

– 2 Tonfiskfiléer

– Kryddig tomatsås: Värm en matsked olivolja i en liten kastrull på medelvärme. Tillsätt schalottenlök och låt dem mjukna i några minuter. Tillsätt paprika och chilipulver och rör om snabbt. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och vitlök, rör om väl och ta såsen till en sjudande punkt. Rör i apelsinjuice och vinäger och låt sjuda försiktigt i 8-12 minuter för smaker att blanda medan du steker fisken.

– Tonfisk: Borsta varje tonfisk med olivolja och nymalen svartpeppar. Täck dem tätt i folie. Varma upp en tjockbottnad kastrull tills mycket varmt. Placera insvept tonfisk i pannan och tryck ner hårt för att laga den. Vänd och upprepa – ca 5 minuter på varje sida. Ta ut fisken ur folien och servera med såsen och en stor sallad.

 

FacebookTwitterGoogle+