2016. Året jag investerade i min hälsa!

Efter 4 månaders träning 3 ggr/v hos mig, 2ggr på egen hand. Efter 4 månaders träning 3 ggr/v hos mig, 2ggr på egen hand.

Kort Bakgrund:

Gift 2-barnsfar 36år, mer eller mindre otränad 15år tillbaka i tiden. Risk för högt blodtryck kopplat till familjegener. Tävlingsmänniska men ointresserad av sport och har istället ett högt teknikintresse med arbetskarriär inom komplex försäljning där jag varit framgångsrik. Glad i snabbmat även under vardagarna och alltid ätit mycket och enbart vid 2-3 tillfällen under dagarna.

Varför?

I julas kom en före detta chef på min arbetsplats och frågade om jag ville vara med i Toughest. Jag har historiskt och kategoriskt alltid tackat nej till hennes träningsförslag & träningsdagar som man anordnat i jobbets gym. Men då började jag tänka… Kan detta vara triggern jag behövde? Trots allt så har jag känt mig sunkig och trött med sporadisk huvudvärk då & då så jag tackade ja till vissa av mina kollegors förvåning.

Hur?

Tidigare har jag köpt gymkort men inte hittat någon motivation till att på egen hand komma igång dels av ointresse och okunskap. Men visst jag har jag alltid förstått att hälsa var viktigt men jag behövde ett verktyg.

En bekant hade anlitat PT Katalin Piros tidigare och var nöjd vilket fick mig att ta en kontakt några dagar innan julafton där vi bestämde träff. Jag fick en smärre chock. Vikten låg en bra bit över vad jag trodde samt mina kroppsvärden låg i övervikt. Där & då bestämde jag mig för att detta är investeringen jag måste göra. Vi satte totalt 52 pass fram tills Toughest, 3 pass med PT och 3 pass löpning 3-5km på egen hand i veckan.

Början?

Det var inget snack om att det var oerhört jobbigt i början. Min kropp skrek av smärta och jag kräktes på parkeringen efter de två första passen med bl.a. knäböjreps med tyngder. Min kondition var definitivt på botten och min hjärna ville konstant säga till mig att ge upp, men icke. Jag hade anmält mig till Toughest. Det fanns ingen återvändo och min kondition och styrka MÅSTE upp.

I början fick jag ett kostschema från Katalin med 6 mål om dagen som jag stenhårt har följt. Mellanmålen på jobbet har jag löst med proteinshakes, nötter, frukt och i värsta fall en proteinbar vid nödfall. Aldrig missat en frukost, lunch eller middag. Kapat bort allt vitt bröd, läsk, bytt ut vanlig pasta och ris till fullkornsvarianter, ingen snabbmat och kört knytnävesprincipen vid portionering. Försökt balansera 40% protein, 40% kolhydrater och 20% fett utan att väga maten och gå mer på känsla för att det skall funka mer hållbart & långsiktigt.

På själva träningspassen visar Katalin stor kunskap och med pedagogisk precision hur jag skall träna kroppen på rätt sätt för att inte skada mig själv. Katalin varierar träningarna från gång till gång för att maximera utfallet och peppar och triggar mig konstant att bli bättre.

Intryck och resultat efter första månaden?

Minskat ca. 3kg kroppsvikt, sänkt kroppsfett från ca. 26-20% , visceralt fett från 9 till 6 i värde mätt från en Tinatavåg hemma som man kan ta med en viss nypa salt men magen spänner inte i närheten som den gjorde för en månad sedan.

Det råder ingen tvekan om att beslutet att anlita Katalin var den bästa investeringen jag gjort för min hälsa.

Jag stöter på många människor som reagerar negativt när jag säger att jag anlitat en PT. Är inte det dyrt?

Dyrt svarar jag? Allt är relativt. Det är helt hur man prioriterar. Vissa har lättare att hitta motivation att gå på gym själva. PT:n för mig blev ett verktyg för att träna upp mina svagheter då jag använder mina övriga styrkor varje dag i min yrkesutövning.

Vad lägger man pengarna på under ett år? Kan man spara in på några restaurangbesök eller utekvällar blir det genast tusenlappar.

Mitt mindset är helt förändrat på bara en endaste månad och det hade inte gått på egen hand. Min hälsa och kropp är ovärderlig. Det går inte att byta ut den hur som helst. Jag vill att mina barn skall ha en far som orkar mer, en förebild.

Februari blir en ny månad med nya utmaningar!

 OBS: Christian kommer att vara en gäst bloggare och dela sin resa från sin synvinkel – håll ögonen öppna för uppdateringar.

FacebookTwitterGoogle+