Träning under och efter graviditet – SAFEs Vidareutbildning

Prenatal and post pregnancy training

Jag är glad och villig att ta emot gravida kvinnor och nyblivna mammor! Samt i slutet av sommaren kommer jag att hålla seminarier om hur du bör tränar under och efter graviditeten!

Under helgen deltog jag i SAFE’s vidareutbildning kurs; träning under och efter graviditet. Med tanke på att jag en dag snart vill vara en mamma och de flesta av mina kunder ha barn eller planerar att skaffa en familj en dag, det verkade logiskt att lägga kursen under mitt bälte. Läraren Maria, var också författare av kursens materialet. Som en mor, tidigare personlig tränare och arbetar för närvarande som en barnmorska, hade hon ett fast grepp om informationen. Plus med hennes ’no bullshit’ personlighet och att hon delat med sig själv, gjorde hela upplevelsen mer lärorik. Som en bonus, en god vän till mig, personlig tränare med Mammafitness och kärleksfull mor Azita tog kursen samtidigt :) Yay sällskap!

Jag är verkligen tacksam över att ha deltagit i kursen innan jag blev gravid.  Jag lärde mig en hel del som jag kan ha gjort fel hade jag inte vetat bättre. Till exempel, som vanligt, jag måste lugna ner saker på ett hack på tränings fronten! Kanske inte så mycket nu, men mer så med jobbet och intensiteten nära den tredje terminen och just efter förlossningen. Medan de allra flesta behöver för att slå upp ett hack eller två eftersom det finns mer och mer bevis som dyker upp som visar den enorma fördelar med träningen både under och efter graviditeten. Träning underlättar förlösningen , bidrar till snabbare återhämtning,  och hjälper att minska depression bland andra förmåner! Åtminstone nu vet jag ”the do’s & don’ts!”

Att gå över kursmaterialet här skulle vara omöjligt med tanke på att jag fortfarande bearbeta den i min hjärna! Men nu är jag glad och villig att ta emot väntade och nyblivna mödrar. Plus i slutet av sommaren kommer jag att hålla seminarier om de viktigaste punkterna att tänka på när du tränar under och efter graviditeten. Samt gå över näring och amning råd. Ska också börja med gravida och nyblivna mamma träning!  Hålla ögat öppet för mer information!

Kursen gick genom följande punkter bland annat;

  • Fysiologiska förändringar under graviditeten
  • Påverkan på kroppen av graviditeten
  • Näringsrekommendationer
  • Generella träningsrekommendationer
  • Myter kring träning under och efter graviditet
  • Fördjupning träning av bålstabilitet
  • Specifika träningsrekommendationer
  • Programkonstruktion (individuellt / grupp)
  • Praktiskt Träning

** Obs: Bilden är när jag kom hem efter att ha suttit i 8 timmar efter den första dagen …. hur gör man det 40 timmar om vecka?!

hdr hdr mde bty dav

 

FacebookTwitterGoogle+